Κοζάνη
+12°C

Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.: “Τέλος στην αναμονή των 3,5 ετών. Θετική εξέλιξη στην απονομή των επικουρικών”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• Τέλος στην αναμονή των 3,5 ετών.
• Θετική εξέλιξη στην απονομή των επικουρικών.
• Δόθηκαν συντάξεις με το νέο τρόπο έκδοσης.
• Μετά από προσπάθεια πολλών ετών για το ζήτημα της απονομή των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της ΔΕΗ και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις κυβέρνηση, ΕΦΚΑ και βουλευτές όντως είχαμε τα πρώτα αποτελέσματα.
Όπως είχαμε προαναγγείλει σε ανακοίνωσή μας 15 μέρες πριν αναμέναμε με την απονομή των επικουρικών συντάξεων με το νέο τρόπο υπολογισμό και όντως χιλιάδες συνταξιούχων οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη από 1/11/2020 έως 31/12/2023 πήραν μέρος ή όλη την επικουρική του σύνταξη,(για τον χρονο εργασιας τους στην ΔΕΗ).
Όσοι βγήκαν τον Οκτώβριο του 2020 ακολουθούν την ισχύουσα τακτική και πληρώθηκαν έως και το Δ , οι υπόλοιποι αναμένετε να πληρωθούν στο τέλος του Μαιου.
Παρότι αναζητήσαμε λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής και προτεραιότητας της επεξεργασίας των συνταξιούχων δεν είχαμε απαντήσεις, γιατί δηλαδή πληρώθηκε κάποιος που βγήκε σύνταξη των Αύγουστο του 2023 και οχι κάποιος που βγήκε το 2020, το 2021 ή το 2022.
Υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν στο αμέσως επόμενο διάστημα της επικουρικές του συντάξεις τουλάχιστον για τα χρόνια που είχαν στη ΔΕΗ, οι οποιες θα ολοκληρωθουν όταν εξεταστούν με τον κλασικό τρόπο απονομής και ελέγχου.
Σε κάθε περίπτωση το σωματείο μας είναι σε επαφή με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ