Κοζάνη
+12°C

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ “Ο Πυλώνας”: Πρωτομαγιά 2024 – Ακρίβεια Ανεργία, Φυγή των νέων ανθρώπων και παρακμή της περιοχής.

Η Πρωτομαγιά του 2024 για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της χώρας σηματοδοτείται από την ακρίβεια, την ανεργία την υποαπασχόληση, την ανασφάλεια και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς εξελίξεις οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι σε Ουκρανία, Μέση-Ανατολή, οι μεταναστευτικές ροές και η έξαρση των εθνικισμών εντείνουν την ανασφάλεια στους πολίτες και αποτελούν άλλοθι για τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν αντιλαϊκές πολιτικές.

Στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας κυρίαρχο είναι το κλίμα της παρακμής, που έχει ως συνέπεια την μαζική μετανάστευση των νέων οι οποίοι μη βλέποντας καμία προοπτική στον τόπο τους αναζητούν την τύχη του σε άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.

Οι συνταξιούχοι τιμούν τη φετινή πρωτομαγιά συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που γίνονται στις πλατείες των πόλεων και καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Όλοι 10:30 στην Κεντρική Πλατεία

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ